torsdag 12 juli 2012

STORA FRAMSTEG=NÖJD MATTE

Äntligen har man kommit igång lite smått igen efter några veckors vilande för både mig och hundarna. Vilket nog har varit både nyttigt och välbehövligt.

Ingos fokus ligger just nu på bakdelskontroll och position (detta är ett evigt tragglande "moment") Men väl så nyttigt, och något man inte kommer undan med i någon gren egentligen, och detta har vart ett av våra stora "utmaningar" i vår träning.
Finns ju ingenting som är omöjligt, men som tar längre tid att lära, och detta har vi märkt av :)
Men skam den som ger sig, nu börjar det ljusna något och jag är riktigt nöjd över Ingos framsteg när det gäller bakdelskontrollen, vi har mkt kvar att träna men nu är vi på rätt spår, och allt blir helt plötsligt så mkt lättare i träningen när man "bara" har kontroll på den stora baken:)

Jag har kört samma metod med Ingo som jag gjorde med Ambra, vilket innebär att jag roterar runt på ett och samma ställe och kommenderar Ingo "fot" så ofta det behövs (egentligen bör man inte säg ngt)  och här vill ju jag han ska behålla fokus samt flytta bakdelen
(viktigt: att jag därmed försöker belöna vid rätt tillfälle, Men vilket inte alltid är helt enkelt..)

Vi fortsatte sen träningen med att gå en (väldigt) förminskad linförighet, med mkt stopp och vänster svängar, och avslutade med att "öka på takten i svängarna, för att se hans kontroll, och jag blev ganska förvånad då han höll kvar positionen mkt bra.

Såhär såg det ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar