fredag 26 augusti 2011

MYCKET KAN HÄNDA

Äntligen Helg! Denna veckan har verkligen varit riktigt dryg och det har vart mkt trötthet här hemma och svaret kom väl nu (förkylning på gång) Känns väl inte toppen men det är väl bara att hoppas på att den ger med sig fort och inte blir värre..
De sista tre dagarna har det legat lite lågt med hund träning (vissa dagar får man verkligen inte till det,hur mkt man än vill) Vart mkt med Julia med bla,träning,läxor mm och tiden räcker då inte alltid till.
Jocke är nu i Mantorp och på lastbils mässa och kommer hem imon kväll och då är det också dags för nästa lastbils träff,men då drar vi hela familjen på en trevlig kväll:) (i förhoppning att förkylningen inte blir värre)

Men,ikväll blev det hund tid och idag la jag och Ingo fokus på Ställande under gång & fortsatt nötning av apport. Ställandet börjar sitta bättre och bättre.Apporten är jag faktiskt också imponerad av idag.Så fort den nu kommer fram "eggar Ingo till" och är med på noterna (det gillar jag) Han tar den helt utan tveksamheter och greppar BRA (det vi jobbar på nu är att komma dit att han ska "hålla" kvar den,och det kanske kommer ta ett tag innan det sitter men vi kämpar på och nästa gång jag lägger ut ett kort/film är då han faktiskt "håller kvar" Så vi får se hur lång tid det tar och när det sker:) Men helt klart mkt nöjd över honom nu och vi kanske inte är allt för långt borta för att fixa LK1. (Så det kanske finns en "framtid" för oss också :)
Ambras övningar låg idag på "Läggande" och även där ser det mkt ljusare ut.Så helt klart nöjd över dagens träning.

Allt det här med att träna hund är verkligen en hel vetenskap och frågar man den ena och sen den andra osv,osv så får man verkligen 1000 olika svar och tänke sätt (vilket iof är jätte bra) Men ibland är så många inbitna i vad de själva tycker och tänker och för de finns det "inga" andra lösningar på "problemen" Det är trist att det blir fast vid en sak. Själv är jag jätte tacksam för de kritiker man får/olika tanke sätt och det har gett mig mycket hjälp på traven och oavsett om en sak har funkat på en hund så är det ju verkligen inte säkert de funkar på den andre,och så är det ju.Så ibland behöver nog vissa försöka "släppa" det där "fasta" tänkandet och lösningarna..
Ja,det jag vill komma fram till är att det,oavsett hur länge/kort tid man har hållt på med hundar/tränat hund mm så lär man säg alltid något& att man måste lära sig ta till sig kritiken man får på bästa sätt" Många gånger finns lösnignen där..
 Och något man fått lära sig på vägen är ju att försöka släppa sitt "fasta" tänkade och ta in vad fler säger. (ibland är man ju helt blind") på vissa saker och ser inga lösningar.Men det finns lösningar&hopp till allt oavsett om det tar 1 dag eller 1 år,oavsett om man har en brukshund eller en "stor klumpig vattenhund:)

Jag har inte stans smidigaste&snabbaste hundar men jag har nog iaf de sötaste.:D

// Avslutar denna sköna fredag med att sitta ute och njuta av värmen och en goo kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar