söndag 4 december 2011

ÄR DET RÄTTA ORDET: GALET??

Vet inte om jag ska skratta eller gråta efter dagens lydnad tävling på Kinds Bk. Men det var helt klart en helt galen tävling för oss bägge två,det var inte många prickar som satt där de skulle och kan ju mer eller mindre kallas katastrofalt dåligt...
Vad var det som hände då?
Jo,när vi skulle börja med att lägga platsen,hade jag inte mycket fokus från Ambra och innan hon faktiskt till slut ändå satte sig jämte mig,hade jag ju också fått kommendera henne 700 ggr ungefär.Men,när hon väl satt började hon fokusera någorlunda  och la sig på "plats kommandot" direkt.
Vi lämnade hundarna,och det kan inte ha gått mer än ca 10-20 sekunder då hunden jämte Ambra rusar fram till henne, (Ambra reser sig såklart upp till slut)
Vi alla fick göra om platsen,men inte var det mycket bättre då,en annan hund jämte henne rusar iväg och där bröt hon också,så kvar ligger Ambra och en hund till och när det är en ca 20-30 sek kvar,reser väl sig Ambra upp igen (ganska oroligt)  Där var vi körda.. (40 poäng helt slängda i sjön)

När det väl var dags för oss att ta oss in på plan och köra,kände jag väl mig inte direkt super taggad och Ambra kändes definitivt inte 100 (vilket hon inte heller var)

Innan vi ens tog oss fram till platsen där vi skullle starta vår linförighet var Ambra någon helt annanstans än med mig.Och på markering där vi skulle starta vad gör hon inte då Jo,sätter sig och pinkar...
0 poäng på helhet,helt slängda i sjön

Linförighetetn funkade annars helt ok och där höll hon hyfsad bra fokusering och possition (var nog det bästa momentet för dagen)

platsen var inget att jubla över,sent läggande,men hon genomförde.

Inkallningen var mer eller mindre helt snurrigt,innan jag ens hinner kalla in henne ställer hon sig upp. (Vad hände liksom?hon som ALDRIG gjort en miss på inkallning)

Ställande var helt kass,osäker på mitt kommando så jag gör ett DK,sent ställande,Men jag tyckte att det var liiite väl hård bedömning,då hon fick en 0:a

Apporteringen helt ok.

Hoppet,ja,innan jag ens fick henne att sätta sig vid hoppet så hade väl en sisådär 3 min passerat,annars gick hoppet också helt ok

Så här såg iaf poängen ut för idag!

Plats: 0 (går upp)

Tandvisning: 10

Linförighet: 8 (vp sväng,sns,korr sättande,ngt långt fram i språngmarch)

Läggande: 7 sent lägg,ngt långsamt)

Inkallning: 7 (ändrar ställning,flyttar sig ngt)

Ställande: 0 (kraftigt dk,sent ställande)

Apportering: 10

Hopp: 9 (slår i förare,ingång,tempo)

Helhet: 0  (kissar på planen)

Summa: 105 och ett 3e pris.

Som sagt,vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Men nu ska vi iaf försöka ladda om för nästa söndag,då vi siktar in oss på ett 1a pris:)

1 kommentar:

  1. Ja ibland blir det så här och kanske är det tur för då njuter man av framgångarna desto mer. Kram på er!

    SvaraRadera