tisdag 4 september 2012

TÅLAMOD ÄR NOG A & O

Precis kommit hem igen efter en stund till skogs med barn och hundar i ös regn:p Men är man bara ordentligt klädd så är det faktiskt ändå helt OK att va ute i rusk väder:)


När vi kom tillbaka passade jag på att köra lite "läggande" och lite "back" med Ambra.
Backningen gick super och hon är fokuserad och nästan lite "väl" taggad när det gäller position (kan själv) Men något jag märkt ganska tydligt i henens träning är att hon lätt blir "förvirrad/osäker" när vi tränar moment, oavsett vilket moment och jag vet inte vad jag gör för fel eller om jag är så otydlig  att hon inte förstår?!? 
När vi kom till läggandet och jag kommenderade som jag brukar "ligg" så fanns det inte en enda reaktion ifrån henne och hon la sig inte en gång. (jag hade henne i "fot position" och tog 1 steg innan jag kommendera) hon tittade på mig men det var som om hon inte fattade ett dugg vad "ligg" betydde..?? Jag blir så fruktansvärt frustrerad och tålamodet bara inte fanns just då, så jag gick därifrån och efter en stund (ca 10 min) gjorde vi ett nytt försök men utan ngt positivt resultat.
Jag blir förbannad, ledsen och jävligt frustrerad- Vad gör jag för fel och hur ska jag få henne säker i det igen?
"Läggandet" har ju trots allt varit ett av hennes bästa moment.
Dessvärre har det vart såhär med damen till och från de sista månaderna, att hon är ofokuserad, osäker och fruktansvärt "störningskänslig" och tålamodet tryter och jag blir bara jävligt ledsen..
Jag känner inte igen henne, Ambra som alltid har vart positiv i och till all träning, även fast man verkligen inte får något gratis här har vi iaf lyckas jobba upp förväntan och belöningen till ngt positivt, men idag känns det väääldigt långt borta
. (förövrigt är hon ju världens gladaste hund:)


Vi är anmälda till två lydnads tävlingar i höst men nu har jag bestämt mig-Jag kommer byta hund,
och fundera fram till ett nytt upplägg för damen i vår träning.

2 kommentarer:

  1. Hur mår hon nu? Vet att Whiskey blir ofokuserad när han inte är helt hundra, så det kan vara så "enkelt".

    SvaraRadera
  2. Asså, hon är helt OK i öronen idag, sen skakar hon sig en del och framförallt under "träning" men jag personligen tror att det har blivit en fix idé efter allt öron krångel..
    Sen om det är något annat som stör henne har jag inte en aning om, inget jag märkt av iaf, men inte alls densamma när det gäller motivation till träning och fokusering längre. Så vet inte riktigt vad det är som hänt och hur jag på bästa sätt kan motivera om henne..

    SvaraRadera